Laimėta I vieta ir inovatyviausios verslo idėjos nominacija

Jau trečią kartą mūsų rajone vyko regioninė mokinių mokomųjų bendrovių eXpo2024. Šį kartą mugės dalyviai vyko į Sedos Vytauto Mačernio gimnaziją. Savo mokyklinį verslą pristatė trylika jaunųjų antreprenerių komandų iš Mažeikių Merkelio Račkausko, Gabijos, Sedos Vytauto Mačernio, Židikų Marijos Pečkauskaitės, Akmenės, Mosėdžio gimnazijų. Mūsų gimnazijai atstovavo dvi komandos. Mugės metu, pateiktus verslus vertino komisija, kurią sudarė atstovai iš LJA, Mažeikių savivaldybės, SEB banko, Mažeikių Kredito unijos, „Mažeikių vandenys“, UAB „Vigesta“, BNI „Venta“, valstybinės mokesčių inspekcijos.
Merkelio Račkausko gimnazijos II c kl. komanda „ORDOGETA“ – Gediminas Kačinskas, Tautvydas Purkėnas, Orentas Ruseckas ir Dominykas Starkus pelnė Inovatyviausios verslo idėjos nominaciją ir I vietą su kelialapiu į Nacionalinę mokomųjų mokinių bendrovių eXpo2024 Vilniuje. Komandos lyderiui Orentui Ruseckui atiteko nominacija Komandos siela, kurią įsteigė „Mažeikių vandenys“.
Vaikinų komanda sulaukė pakvietimo į verslo pusryčius su Mažeikių verslininkais, kur turės galimybę pristatyti savo verslą ir ateities planus.
O pagrindinis planas – kruopščiai ruoštis Nacionalinei eXpo2024. Laukia sunkus ir ilgas kelias. Tikiu vaikinų noru tobulėti ir būti geriausiais!!! Nuoširdus AČIŪ verslo atstovams už bendrystę, skirtą visą darbo dieną gimnazistams, už dovanas ir patarimus.
Rima Meldaikienė, ekonomikos ir verslumo mokytoja