MEPA renginys

Balandžio 10 dieną gimnazijoje, Europos Parlamento biuro Lietuvoje iniciatyva, vyko regioninis MEPA renginys „Kam ir kodėl turime mokytis jei yra dirbtinis intelektas?“ Renginyje dalyvavo gausus būrys MEPA aktyvistų iš Skuodo Pranciškaus Žadeikio, Akmenės ir Mažeikių „Gabijos“ ir Merkelio Račkausko gimnazijų.
Susirinkusiuosius dainomis pasitiko gimnazijos merginų ansamblis „Incanto“ ir „Bros“ vaikinų grupė, sveikinimo žodį tarė gimnazijos direktorė A. Žukauskienė.
Renginyje buvo gvildenamos svarbios nūdienos aktualijos. Viena iš jų – Lietuvos narystės Europoje Sąjungoje 20 metų sukaktis. Renginio moderatorius, MEPA jaunasis ambasadorius Rokas Slančiauskas, įvardijo esminius pokyčius įvykusius Lietuvoje po įstojimo į ES ir konstatavo faktą, kad dažnai tuos laimėjimus mes priimame, kaip duotybę. O kokią Lietuvą ir ES jaunimas mato dar po dvidešimties metų? Atsakydamos į šitą klausimą renginyje dalyvavusios MEPA komandos pateikė įvairiausių įžvalgų.
EP biuro Lietuvoje vadovė Daiva Jakaitė gimnazistus supažindino ne tik EP priimtais sprendimais, bet ir pateikė daug praktiškų patarimų birželio 9 dieną pirmą kartą dalyvausiantiems Europos Parlamento rinkimuose.
Gyvenimas XXI amžiuje jau nebeįsivaizduojamas be dirbtinio intelekto. Lektoriaus Šarūno Dignaičio pranešimas „Kam ir kodėl turime mokytis jei yra dirbtinis intelektas?“ prikaustė renginio dalyvių dėmesį.
Tariame nuoširdų ačiū EP biuro darbuotojams už puikų renginį, už galimybę augti, tobulėti ir pažinti!

Silva Paulauskienė, istorijos mokytoja