Karščiausios naujienos iš „Vilnius Tech“ universiteto

Džiaugiamės, galėdami pasidalinti žinia, jog mūsų suburta mišri ir jungtinė komanda „Geležinis garažas 5+1“, praėję atranką pateko į konkursą, inicijuojamą Inovacijų agentūros kartu su Lietuvos etnokosmologijos muziejumi ir „Vilnius Tech“ Lietuvoje organizuojamą Europos kosmoso agentūros inicijuotą mokomųjų palydovų konkursą.
Šiandien, komandos atstovai, dalyvavo įvadiniame seminare, kuriame buvo supažindinami su „CanSat“ rinkiniais per praktines užduotis, bendravo su komandai priskirtu techniniu vadovu – mentoriumi. Po to vyko ekskursija po „Vilnius Tech“ universiteto įvairių fakultetų laboratorijas. Gimnazistai džiaugėsi produktyvia, informatyvia diena, universiteto koridoriuose teniso, futbolo ir kitų įvairių stalo žaidimų gausa.
Komandos laukia įdomumo, iššūkių, naujų teorinių ir praktinių žinių bei inžinerinių kompetencijų įgijimo vertas projektinis darbas, kur gimnazistams reikės sukonstruoti skardinės dydžio palydovą, skirtą simuliuoti tikrų palydovų skrydį: perkrovas raketoje, ryšio įjungimą ar trumpus ryšio seansus. Taip pat „CanSat“ modelyje turės būti sutalpintos visos įprastiniuose palydovuose esančios sistemos: maitinimo, komunikacijos, taip pat – jutikliai.