Mokyklinio verslo idėjų mugė

Mažeikių Merkelio Račkausko gimnazijoje surengta mokyklinio verslo idėjų mugė sulaukė didelio būrio svečių ne tik iš Mažeikių verslo įmonių, savivaldybės švietimo skyriaus, bet ir iš kitų rajono gimnazijų. Pas mus atvyko Sedos Vytauto Mačernio, Židikų Marijos Pečkauskaitės ir Mažeikių Gabijos gimnazijų komandos. Džiugu, kad mūsų gretos kasmet didėja.
Komisija išklausė dvidešimt vienos jaunosios verslo komandos pristatymus. Už šį darbą ir norą tapti gimnazistų komandų mentoriais nuoširdžiai dėkojame Mažeikių verslininkų asociacijai (MVA), BNI „VENTA“, UAB „Unilever Lietuva ledų gamyba“, UAB „Grūstė“, Mažeikių kredito unija, UAB „VIGESTA“, SEB banko atstovams.
Jaunosios bendrovės (JB) pretendavo į keturiolika nominacijų. Tvariausios bendrovės nominaciją išsivežė EVER komanda iš Židikų Marijos Pečkauskaitės gimnazijos. Išraiškingiausiai idėjos pristatymo sertifikatas atiteko Sedos Vytauto Mačernio gimnazijos JB.
Mūsų trys JB pelnė net po dvi nominacijas (sertifikatus). Komanda BIG (III kl.) Super pardavėjo ir Inovatyviausia verslo idėja. Renergy (III b kl.) – Didžiausią ekonominę naudą kurianti JB ir Inovatyviausio technologinio sprendimo. I c kl. Smile merginų komanda – Kūrybiškiausio sprendimo ir Komandos sielos nominacijas. Perspektyviausia idėja atiteko Videolempa (III f kl.), Originaliausia verslo idėja – NOGL-an (III c kl.), o Socialiai atsakinga JB – Lietingos mintys (I c kl.). Auksinių rankų sertifikatas įteiktas (I a kl.) AURUS komandai. Geriausio pristatymo nominacija įteikta (II c kl.) vaikinų komandai ORDOGETA.
Ačiū visiems mokiniams, kūrusiems verslo idėjas. Ačiū dalyvavusiems idėjų mugėje. Ačiū mugės savanoriams ir kolegoms mokytojams, padėjusiems organizuoti renginį.
Dėkojame gimnazijų administracijoms, mokytojams, kurie padeda mokiniams „AcceleratorX“ programos dėka pradėti savo verslą dar mokyklos suole. Džiugu, kad įtikinate mokinius pasitikėti savo jėgomis ir patys tuo tikite. Kurkite ir tobulinkite savo mokyklinio verslo idėjas!!! Auginkime ateities lyderius Lietuvoje.
Rima Meldaikienė, renginio organizatorė ekonomikos ir verslumo mokytoja